A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Піклування про себе та своє здоров’я - невід’ємна частина компетентностей, які закладаються у освітні стандарти, - заступник Міністра Павло Хобзей

Опубліковано 21 лютого 2018 року о 18:34

Українські учні та студенти мають більше знати про проблему торгівлі людьми та інші соціальні небезпеки, щоб розуміти, як їх уникати та як діяти за потреби. Тож МОН закладає відповідну інформацію у нові стандарти освіти. Про це розповів заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей сьогодні, 21 лютого, на Всеукраїнському семінарі з питань попередження торгівлі людьми, що пройшов у МОН.

“За період незалежності понад 230 тис українців постраждали від торгівлі людьми, за цим показником ми займаємо одне з перших місць в Європі. Тому для нас важливо комплексно і широко інформувати учнів та студентів про цю проблему, а також про інші питання безпеки життя, рівності, протидії булінгу. Піклування про себе та своє здоров’я - невід’ємна частина компетентностей, які закладаються у освітні стандарти. Так само це мають розуміти викладачі в інститутах післядипломної освіти, адже вони працюють з вчителями на місцях. Завдяки ним педагоги отримують інформацію про такі компетентності, як особиста гідність, безпека життя і громадянська позиція” - пояснив Павло Хобзей.

Спікери семінару розповіли про основні види та форми торгівлі людьми, а також дали рекомендації для попередження ризикових ситуацій. У заході взяли участь освітяни, представники Нацполіції та громадських організацій.

Семінар триватиме протягом двох днів. У перший день учасники обговорили загальні питання щодо громадянської освіти, проблему торгівлі людьми та особистісної безпеки. А в останній день семінару вони поділяться досвідом та обговорять ключові теми проведення занять з безпеки життя.

Нагадаємо, нещодавно відбулась презентація відкритої платформи “Живемо в демократії”, де вчителі, батьки та діти можуть отримати інформацію щодо  громадянської освіти.

Довідково. Семінар з питань попередження торгівлі людьми відбувся на виконання Закону України «Про протидію торгівлі людьми» та наказу МОН України «Про затвердження плану заходів Міністерства освіти і науки щодо протидії торгівлі людьми на період до 2020 року». Захід організовано в межах проекту «Впровадження програми з попередження торгівлі людьми в інститутах післядипломної педагогічної освіти», що реалізує Український фонд «Благополуччя дітей» у партнерстві Міністерством освіти і науки України за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

Ознайомитися з матеріалами семінару можна за посиланням