A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Підведено підсумки ХХ Всеукраїнського конкурсу «Юний селекціонер і генетик»

Опубліковано 03 квітня 2023 року о 17:05


Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді МОН та кафедра генетики, селекції і насінництва імені професора М.О. Зеленського агробіологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України підбили підсумки ювілейного конкурсу серед юних селекціонерів і генетиків.

Конкурс проводиться щорічно з 2003 року та має на меті залучити талановиту учнівську молодь до науково-дослідницької роботи і створити умов для їхнього професійного самовизначення. У цьому році участь узяли 24 учні загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, 12 найкращих конкурсантів презентували науково-дослідницькі роботи на фінальному етапі.

Урочисте відкриття пройшло за участю генерального директора директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН Єреська Олега Вікторовича та почесних гостей. Учасники конкурсу відвідали Музей історії НУБіП України, навчальні і наукові лабораторії агробіологічного факультету, ознайомилися з напрямками освітньої і наукової діяльності.

Переможцем журі визнало науково-дослідну роботу «Агротехніка вирощування томатів. Динаміка врожайності та вегетації різних сортів і гібридів томатів в залежності від способів підживлення» Гавриленка Вадима, учня 11 класу Чернігівського колегіуму № 11.

Нагадаємо, на Львівщині триває Всеукраїнська учнівська олімпіада з української мови та літератури 2023.