A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Підтримка ЄС: 50 шкіл візьмуть участь у пілотному проєкті «Інформатика NewG»

Опубліковано 20 липня 2022 року о 14:35


Координаційна рада проєкту «Інформатика NewG», до складу якої входять представники МОН, Міністерства цифрової трансформації та експерти галузі цифрових технологій, розглянули 405 заяв від закладів освіти на участь у пілоті з оновлення предмета Інформатика.

За результатами було відібрано 50 закладів загальної середньої освіти, що візьмуть участь у пілотному проєкті, а саме: 13 закладів з обласних центрів, 14 сільських, 17 міських і 6 столичних.

Повний перелік відібраних закладів за посиланням.

Пілотування нового змісту та ресурсів предмета Інформатика розпочнеться 1 вересня 2022 року. Перед початком кожної навчальної чверті проводитимуться вебінари та тренінги для вчителів інформатики закладів-учасників.

 У межах проєкту передбачається:

  • створення нового контенту для 1-11 класів;
  • розробка освітніх ресурсів для вивчення інформатики з подальшим розміщенням у вільному доступі на сайті Всеукраїнської школи онлайн;
  • залучення найкращих українських і європейських ІТ-експертів.

1 вересня 2023 року створені ресурси масштабуються на всі заклади загальної середньої освіти та будуть доступні на платформі Всеукраїнська школа онлайн.

Довідково

Проєкт «Інформатика NewG» створено в межах реформи IT-освіти за ініціативи МОН і Міністерства цифрової трансформації. Він впроваджується програмою EU4DigitalUA в межах другого компоненту «Інституційне зміцнення та розвиток потенціалу» (FIIAPP) і фінансується Європейським Союзом. Проєкт спрямований на оновлення шкільного курсу відповідно до концептуальних засад Нової української школи.

Нагадаємо, під час зустрічі Групи високого рівня з питань освіти Андрій Вітренко розповів про цифровізацію української освіти.