A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Підтримка впровадження технологій в українській освіті та системніша співпраця з партнерами, - Лілія Гриневич зустрілась у Вашингтоні з очільником Американських рад та представниками АМАЗОН

Опубліковано 08 лютого 2018 року о 09:31

США надає Україні значну та відчутну підтримку, тому важливо задуматися над тим, як зробити її системнішою. Про це зауважила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час зустрічі з очільником Американських рад Лорном Кранером (Lorne Craner).

«Американські ради були нашим довготривалим і надійним партнером в освіті в Україні. Я хочу подякувати команді Американських рад за всі зусилля, які були зроблені з вашого боку для модернізації нашої системи освіти. У цілому, США надають нам значну підтримку. Однак, на мій погляд, важливо  подумати про те, як зробити її системнішою, аби забезпечити стійкість результатів спільних проектів», – відзначила Лілія Гриневич.

Як приклад успішної співпраці Міністр вказала на проект USETI, що зіграв важливе значення в запровадженні зовнішнього незалежного оцінювання. «Система зовнішнього незалежного тестування працює вже 10 років. Результати опитування засвідчують, що українці досі вважають ЗНО одним із небагатьох прикладів успішної реформи в Україні», – додала Міністр.

Вона також зазначила, що система ЗНО залишається недосконалою і потребує інтеграції завдань, які перевіряли б не лише знання, а й компетентності дітей. Лілія Гриневич повідомила, що черговим викликом у цій сфері має стати запровадження ЗНО після 9-го класу, проведення якого – згідно з календарем реформи Нова українська школа – планується в 2027 році.

Міністр також звернулася до пана Лорна Кранера з проханням про підтримку в налагодженні контактів з іншими американськими партнерами, зокрема такими, як USAID. Вона зауважила, що в межах візиту має зустрітися з  помічником секретаря USAID Броком Бірменом.

Очільник Американських рад запевнив Міністра у власній підтримці і наголосив, що готовий надавати сприяння. Він також відзначив хорошу роботу Міністерства освіти і науки України протягом останніх кількох років. Сторони оцінили результати зустрічі як позитивні.

Лілія Гриневич також зустрілася з представниками АМАЗОН щодо розвитку електронних освітніх ресурсів в Україні.

«Це було логічне продовження зустрічі, яка відбулася в Лондоні, ми говорили про підтримку компанії у створенні електронної освітньої платформи в Україні. Це була дуже швидка повторна зустріч. Я не хотіла б поспішати щодо висновків, просто вважаю, що суспільству важливо знати: під час створення електронної платформи та електронних підручників ми вивчаємо можливості та проводимо консультації з дуже різними потенційними партнерами – від Ізраїлю до Америки, щоб обрати для наших школярів найкращий варіант», – розповіла про зустріч з АМАЗОН Міністр.

Нагадуємо, що раніше відбулася зустріч Лілії Гриневич з Міністром освіти США Бетсі Девос, де сторони домовилися про співпрацю  у сферах забезпечення якості вищої освіти та впровадження сучасних технологій у процес навчання.