A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Підтримка освітніх реформ, створення незалежної рейтингової системи університетів, розширення програм FLEX та Фулбрайт - Лілія Гриневич зустрілась з керівником Бюро освіти і культури Держдепу США

Опубліковано 09 лютого 2018 року о 10:09

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич окреслила 5 можливих напрямів розширення допомоги США для розвитку української освіти. Це відбулося в межах зустрічі Міністра з очільницею Бюро з питань освіти і культури Держдепу США Дженніфер Зімдал Гальт (Jennifer Zimdahl Galt).

«Потенційні сфери для розширення допомоги – створення програми обміну вчителями, малі програми на підтримку Нової української школи, збільшення квоти FLEX і стипендій Фулбрайта. Україна також звернулася до Управління ім. Фулбрайта за сприянням у створенні незалежної рейтингової системи наших університетів та тестування з української мови», – повідомила Лілія Гриневич.

Під час зустрічі сторони також обговорили невеликі та середні гранти на освіту, якими керує посольство США в Україні.

«Вони дуже важливі для нас, особливо для вирішення та роботи зі специфічними проблемами системи освіти в Україні. Наприклад, зараз ми маємо проект "Зміцнення академічної доброчесності в Україні", метою якого є зростання культури академічної доброчесності в наших університетах. Уряд України також вдячний за підтримку програми ім. Фулбрайта. МОН має плідне партнерство з цією програмою і відзначає, що її ініціативи є вкрай потужними. Це було особливим актом академічної та моральної підтримки, коли 57 студентів і науковців Фулбрайта поїхали до переміщених університетів  на Сході для зустрічі з українськими однолітками», – відзначила Міністр.

На своїй сторінці у FaceBook Лілія Гриневич підкреслила, що зустрічі в Держдепі США  «пройшли у теплій та дружній атмосфері, відчувалось, що ведемо переговори з друзями, які зацікавлені нас підтримати».

У межах робочого візиту Міністра до США також відбулась її розмова з Михайлом Савківим, віце-президентом Українського конгресового комітету Америки, директором Української національної інформаційної служби.

«Розповіла про свій візит та основні напрями підтримки, яких потребує Україна в сфері освіти. Також скористалася нагодою та подякувала нашій громаді у США за допомогу, яка є невід’ємною складовою наших успіхів на міжнародній арені. У відповідь отримала розуміння та підтримку, і це – найцінніше», – зазначила Лілія Гриневич.

Нагадуємо, що у межах візиту Міністр також  розповіла про мовну статтю Закону «Про освіту» в Держдепі США.