A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Підтримай дитину: які теми краще обговорювати татові з дитиною, якщо зараз він далеко від неї

Опубліковано 18 вересня 2022 року о 13:30


У межах «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки» за ініціативою першої леді України Олени Зеленської педагоги та дитячі психологи телеграм-каналу «Підтримай дитину» продовжують надавати поради для тат на випадок, коли вони перебувають далеко від дитини.

Про що ще можете поговори?

  • Беріть участь в житті дитини. Наприклад, якщо вона хоче навчитися їздити на самокаті, знайдіть навчальні ролики та перегляньте їх разом. Попросіть під час перших її спроб подзвонити онлайн, аби ви були учасником процесу.
  • Введіть свої ритуали. Наприклад, надсилайте перед сном повідомлення «добраніч, я тебе люблю»; запишіть розклад дитини та перепитуйте після останнього уроку, як минув день у школі.
  • Проявляйте емоції та почуття. Дитині важливо чути, що ви її любите. Пам‘ятайте, що це дорослі можуть здогадуватися самі про ваші почуття (і те не завжди), а для дітей важливо чути, що ви нею пишаєтеся, що ви сумуєте, що вона у вас молодець.
  • Підтримуйте матір дитини. Пам‘ятайте, що не лише навчаєте малечу власним досвідом, а ваші поведінка та розмови з іншими членами родини дитина сприймає та підсвідомо оцінює.
  • Виконуйте домовленості. Якщо ви зараз зайняті, поясніть це дитині і обов‘язково зв‘яжіться з дитиною пізніше.

Нагадаємо, на сайті МОН доступні поради для тат на випадок, коли вони перебувають далеко від дитини.