A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Підсумки курсу «Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти»

Опубліковано 21 жовтня 2021 року о 16:37


18 жовтня 2021 року закінчився курс «Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти». У 20 віртуальних кімнатах працювали 6155 учасників, з яких 3474 (або 56,4%) виконали вимоги для отримання сертифіката (мінімум 28 завдань і 32 бали в підсумковому тесті)Всі учасники отримали тимчасові облікові записи у реальній системі Google Workspace for Education Fundamentals.

Курс був організований МОН за підтримки стратегічного партнера Google Україна.

Навчання було організовано з метою формування цифрової компетентності науково-педагогічних кадрів щодо використання можливостей цифрових інструментів Google.

Учасники курсу дізнались як організувати ефективну взаємодію в межах освітнього процесу за допомогою цифрових інструментів Google, які особливості та переваги Google Workspace for Education, як працювати з обліковим записом закладу вищої освіти на різних пристроях, як створити та підтримувати персональне інформаційне середовище викладача ЗВО.

Також особлива увага була приділена організації дистанційного навчання, а саме: як підготувати завдання у віртуальних кімнатах, зібрати студентські роботи, залучити до захищених відеозустрічей, організувати автоматичне імпортування оцінок, вести електронні журнали, надсилати звіти для опікунів, формувати звіти для керівництва та використовувати можливості пристроїв для захищеного освітнього процесу онлайн.

З метою дослідження успішності реалізації курсу було проведено анонімне опитування, до якого долучилися 2408 респондентів. Учасники не тільки високо оцінили запропоновану методику, а й зазначили високий рівень упевненості в отриманих навичках.

На сайті курсу опубліковано записи лекцій. Будь-який зацікавлений матеріалами користувач має можливість переглянути навчальні відео.

Нагадаємо, 107 представників закладів професійної освіти розпочали навчання з безпечної цифрової освіти.