A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Підписано міжурядову угоду про співпрацю у сфері вищої освіти України та Республіки Молдова

Опубліковано 07 грудня 2022 року о 12:45


6 грудня 2022 року підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про співробітництво у сфері вищої освіти.

Підписання Угоди сприятиме посиленню та розширенню двостороннього партнерства у сфері вищої освіти на засадах рівності та взаємовигоди.

Угода створить також правові підстави для надання стипендій з метою заохочення та сприяння академічній мобільності, обміну студентами, аспірантами, викладачами між закладами освіти України та Республіки Молдова.

Передбачені Угодою стипендії для студентів, можливості стажування для науково-педагогічних працівників сприятимуть не лише обміну знаннями та досвідом, але й культурному та мовному обміну, що зміцнить взаємовідносини між українським та молдовським народами.

Також положеннями Угоди передбачено, що сторони заохочуватимуть співробітництво в сфері вищої освіти шляхом розроблення спільних проєктів у межах програм Європейського Союзу, Ради Європи, Організації Об’єднаних Націй, ЮНЕСКО та інших міжнародних організацій і програм.

На основі цієї Угоди в подальшому можуть бути підписані інші міжнародні двосторонні договори, зокрема протокол про співробітництво в сфері освіти. Попередній такий українсько-молдовський протокол був чинний до 2020 року.

Нагадаємо, Україна приєднується до Глобального партнерства в галузі освіти.