A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Підписано двосторонній Меморандум про взаєморозуміння між Першою леді України Оленою Зеленською та ЮНІСЕФ

Опубліковано 02 серпня 2022 року о 16:05


Перша леді України Олена Зеленська підписала Меморандум про взаєморозуміння із представництвом Дитячого фонду Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні. Документ засвідчує об’єднання зусиль щодо допомоги дітям і молоді, яка страждає від війни.

Меморандум передбачає: 

  • інформування про те, як війна забирає дитинство в українських дітей, а росія порушує в Україні міжнародні конвенції про права дитини;
  • впровадження Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки;
  • створення безбар'єрного середовища для дітей, щоб кожна дитина в Україні відчувала себе рівноправним членом суспільства;
  • сприяння поліпшенню доступу та якості навчання в закладах загальної середньої та дошкільної освіти в Україні, зокрема, шляхом покращення якості харчування.

Одним з елементів співпраці в межах Меморандуму стане кампанія «Спільно до навчання», яку буде реалізовано у співпраці з ЮНІСЕФ, МОН та іншими органами влади. Кампанія складатиметься з декількох компонентів: безпека освітнього простору (зокрема й облаштування бомбосховищ), організація активності в укриттях, інструкції для вчителів, навчання з мінної безпеки, а також психосоціальна підтримка, залучення й розвиток молоді.

Нагадаємо, ЮНІСЕФ запускає індивідуальні психологічні консультації для дітей і батьків.