A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Підготовку до початку навчального року закладів освіти Одещини обговорено на нараді під головуванням Міністра

Опубліковано 06 липня 2022 року о 19:00


Сьогодні, 6 липня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час перебування з робочим візитом на Одещині провів нараду з начальником Одеської ОВА Максимом Марченком, головою Одеської облради Григорієм Діденком, міським головою Одеси Геннадієм Трухановим, начальниками ГУ ДСНС України та ГУ Нацполіції в Одеській області, а також директорами департаментів освіти і науки адміністрації та міськради.

Головним питанням наради було обговорення процесу підготовки до початку навчального року.

В області створені комісії, які здійснюють моніторинг наявності та стану укриттів у закладах освіти. 

За попередніми даними, в області 75% шкіл та садочків мають захисні споруди, найпростіші укриття або поблизу є захисні споруди, які можуть використовуватися під час повітряних тривог. Для максимальної безпеки в закладах активно встановлюються «кнопки оповіщення» та камери відеоспостереження, вирішується питання підвезення учнів. 

«Освітній процес планується розпочати у традиційному форматі 1 вересня. Однак остаточне рішення буде залежати виключно від безпекової ситуації та після висновків спецкомісії у відповідному акті закладу щодо готовності розпочати навчальний рік в очному режимі. Остаточні дані щодо формату освітнього процесу в кожному закладі будуть готові на початку серпня», – зазначив Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі.

Передбачається дистанційний та змішаний формат навчання дітей, які тимчасово перебувають за кордоном, та дітей, батьки яких мають побоювання щодо очного навчання.

За інформацією директорів департаментів освіти і науки, учителі поступово повертаються в область та виявляють готовність працювати очно. Створюються всі умови продовження роботи і для тих педагогів, які досі перебувають віддалено від основного місця роботи, для залучення їх до викладання в дистанційних класах.

«У школах та садочках продовжуються навчання вчителів із надання першої медичної допомоги, а також інструктажі представників ДСНС та Нацполіції щодо евакуації та безпекових питань», – повідомив Міністр.

Нагадаємо, свідоцтва про базову та повну загальну середню освіту отримали понад 90% випускників.