A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Під час зустрічі Групи високого рівня з питань освіти Андрій Вітренко розповів про цифровізацію української освіти

Опубліковано 19 липня 2022 року о 15:10


19 липня 2022 року Перший заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко та генеральний директор директорату цифрової трансформації Дмитро Завгородній взяли участь у засіданні Групи високого рівня з питань освіти, що організовує Міністерство освіти, молоді та спорту Чеської Республіки.

Головною темою було визначено цифровізацію сфери освіти з акцентом на підтримку цифрових навичок і компетенцій учнів, а також співробітництво ЄС і України після завершення широкомасштабної жорстокої агресії рф.

Андрій Вітренко ознайомив учасників заходу з поточною ситуацією у сфері освіти України, розповів про плани на повоєнний період, поточні виклики та вплив війни на молодь, сферу освіти, навчання та ринок праці України.

У межах зустрічі Перший заступник Міністра обговорив з європейськими партнерами питання поглиблення співпраці шляхом надання експертної та консультаційної допомоги в реалізації ініціатив МОН щодо покриття невідкладних потреб сфери в умовах воєнного стану. Зокрема, залучення міжнародної гуманітарної допомоги та фінансових ресурсів донорської спільноти для забезпечення нагальних потреб освіти України.

«Для нас незмінними пріоритетами освітньої політики залишаються забезпечення сталості навчання та викладання, створення безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу, забезпечення психологічної підтримки для здобувачів освіти та педагогів», – зауважив Андрій Вітренко.

Перший заступник Міністра освіти і науки зазначив, що створення безпечних умов для викладання та навчання наразі є не тільки політичним пріоритетом чи зобов’язанням, а й очевидною умовою для української освіти.

«Усі українські діти повинні мати можливість вивчати українську мову, культуру та історію. Саме цифрові інструменти та технології надають нам усі необхідні можливості, щоб не наражати наших дітей на небезпеку в умовах постійних бомбардувань і обстрілів. Ми досі стикаємося з проблемою нестачі цифрових пристроїв, адже значна кількість учнів, студентів і викладачів були змушені залишити домівки та не мали можливості забрати речі чи документи. Для вирішення цього питання ми активно працюємо з партнерами та бізнесом», – зазначив Андрій Вітренко.

Під час дискусії щодо цифровізації освіти та співпраці між ЄС та Україною учасникам було презентовано політику країни у сфері цифрової освіти, електронного навчання та плани на наступний навчальний рік.

Підсумовуючи, Перший заступник Міністра висловив подяку за вражаючі політичні кроки Європейського Союзу щодо підтримки української освіти.

Нагадаємо, на сайті МОН запрацював чатбот для допомоги вступникам.