A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Перший заступник Міністра ознайомився із готовністю тернопільських закладів освіти до нового навчального року

Опубліковано 16 серпня 2022 року о 17:40


Перший заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко з робочою поїздкою перебуває в Тернопільській області, де ознайомився зі станом підготовки закладів освіти до початку нового навчального року, відвідавши місцеві школи, профтех та заклад вищої освіти і укриття у них.

Також за участю Андрія Вітренка, начальника Тернопільської ОВА Володимира Труша, представників ДСНС, Нацполіції, а також голів об’єднаних територіальних громад області відбулася нарада щодо готовності закладів освіти до нового навчального року. 

Станом на 16 серпня 2022 року комісії обстежили 100% укриттів – захисних споруд цивільного захисту, споруд подвійного призначення, найпростіших укриттів. Серед них 615 споруд повністю готові до використання, інші потребують усунення деяких недоліків, після чого їх повторно перевірять.

За словами директорки департаменту освіти і науки Ольги Хоми, цьогоріч навчальні заклади розпочнуть роботу за графіком – 1 вересня. Навчання планується як в очній, так і в дистанційній формах. Також можливий варіант змішаного навчання.

Перший заступник Міністра освіти і науки наголосив на тому, що школи мають розпочати навчання офлайн у виключно безпечних умовах.

Під час засідання начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш дав пораду керівникам закладів освіти провести перші батьківські збори в укриттях шкіл.

«Батьки повинні переконатись в тому, що їхні діти будуть перебувати в комфортних і, найголовніше, безпечних умовах у випадку повітряної тривоги», – зазначив Володимир Труш.

Нагадаємо, у Полтаві за участю Держсекретаря МОН проведено нараду щодо готовності області до початку нового навчального року.