A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Перший заступник Міністра обговорив із Послом України в Чеській Республіці безперервність навчання українців

Опубліковано 19 липня 2022 року о 10:40


18 липня 2022 року Перший заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко в межах робочої поїздки для участі у Групі високого рівня з питань освіти зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Чеській Республіці Євгеном Перебийносом.

Сторони обговорили питання доступу до освіти для українців, які тимчасово переїхали до Чехії у звязку з повномасштабним вторгненням рф на територію суверенної України. Зокрема, влаштування дітей до місцевих садочків і шкіл, допомогу студентам і залучення українських учителів до викладацької діяльності.

«Для нас важливо забезпечити безперервність навчання українців, які евакуювалися в різні країни. За два тижні після оголошення вимушених канікул учні повернулися до навчання за українськими програмами та завершили 2021/22 навчальний рік. Пандемія навчила переносити освітній процес в онлайн-режим, в умовах воєнного стану використовувалися ідентичні платформи та методи. Наразі ми готуємося до нового навчального року та вважаємо за необхідне створити умови для всіх українських дітей. Безумовно, діти не повинні втрачати зв'язок зі своєю країною, вивчати рідну мову, культуру та історію», – зазначив Андрій Вітренко.

Крім того, Перший заступник Міністра розповів, що актуальним питанням є проведення на належному рівні вступної кампанії, аби всі бажаючі мали можливість вступити до українських закладів вищої освіти.

«Створення тимчасових екзаменаційних центрів для складання НМТ у чеських містах – це неоціненна підтримка молоді», – повідомив Андрій Вітренко.

За його словами, нині Чеська Республіка посідає третє місце серед іноземних країн, у яких найбільша кількість українських випускників виявили намір складати НМТ.

Андрій Вітренко подякував Надзвичайному і Повноважному Послу та всьому чеському народу за солідарність з Україною.

Нагадаємо, Сергій Захарін обговорив із керівництвом EUSA та FISU розширення можливостей для українського студентського спорту.