A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Перший заступник Міністра Микола Кизим здійснив робочий візит до КПІ імені Ігоря Сікорського

Опубліковано 14 серпня 2020 року о 14:57

13 серпня 2020 року перший заступник Міністра освіти і науки Микола Кизим відвідав Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Насамперед він ознайомився зі Світовим центром даних з геоінформатики та сталого розвитку, який є одним з 53-х ситуаційних центрів світу. Цей проєкт був створений, зокрема, за кошти державного бюджету.

Діяльність центру зосереджена на механізмах доступу української наукової спільноти до глобальних інформаційних ресурсів Міжнародної ради з науки в галузі наук про Землю, планетарної і космічної фізики та відповідних суміжних дисциплін. Також центр спеціалізується на зборі та зберіганні глобальних і регіональних даних для проведення досліджень в галузі сталого розвитку та прийняття управлінських рішень.

Микола Кизим відзначив унікальність та високий рівень організації роботи центру, наголосивши, що його можливості необхідно ширше використовувати для потреб української держави та суспільства. 

Відтак перший заступник Міністра поспілкувався з ректором КПІ Михайлом Згуровським та іншими представниками вишу. 

Зокрема, Михайло Ільченко, голова Вченої ради університету, який впродовж багатьох років був проректором КПІ та головою Ради проректорів із наукової роботи закладів вищої освіти та директорів наукових установ МОН, розказав про досвід роботи Ради.

Також представники КПІ презентували інноваційну екосистему “Sikorsky Challenge”, свою космічну програму, досвід виконання оборонної тематики, а також сучасну модель взаємодії ЗВО, НАНУ та стратегічних підприємств на прикладі Інституту матеріалознавства і зварювання ім. Є.О. Патона.

Сторони домовилися про подальшу співпрацю для поширення кращих практик та розвитку науки й інновацій в Україні.

Нагадуємо, що керівництво МОН розпочало діалог про подальший розвиток академічної науки в Україні та шляхи реформування системи національних академій наук з очільниками НАН та галузевих академій.