A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Перший заступник Міністра Андрій Вітренко обговорив зі студентами питання розвитку сфери вищої освіти

Опубліковано 21 серпня 2021 року о 16:39


Учора, 20 серпня, у межах Національного студентського форуму: освіта, лідерство, відповідальність Перший заступник Міністра освіти і науки Андрій Вітренко відкрив панельну дискусію «Open discussion: вища освіта в умовах COVID-19».

«Ми знаємо, що пандемія змінила нашу освіту. Ми бачимо всі виклики, перспективи. Давайте говорити відверто: ми думаємо, що частина дистанційної освіти буде з нами все життя, і лише від нас із вами залежить те, як ми приймемо цей виклик, як ми з ним впораємось, як ми будемо його долати», – розпочав дискусійну панель Андрій Вітренко.

Він зазначив, що Міністерство освіти і науки України робить усе, щоб 1 вересня розпочалося у звичному режимі. Також Перший заступник Міністра акцентував на позитивних моментах щодо дистанційного навчання в Україні: «Наш досвід переймають багато країн, які активно його застосовують».

Під час дискусії учасники форуму обговорили й широкий спектр питань, які виникли через карантинні обмеження. Зокрема, йшлося про позитивні та негативні сторони дистанційного навчання.

Андрій Вітренко наголосив, що дистанційна освіта не замінить повністю освітній процес в аудиторіях, адже найголовніше в системі освіти – спілкування між викладачем і здобувачем.

Також Перший заступник Міністра  розповів про впровадження проєкту Світового банку «Сталий розвиток вищої освіти в Україні».

Нагадаємо, у м. Ірпінь відкрився Національний студентський форум: освіта, лідерство, відповідальність. Захід присвячений відзначенню 30-ї річниці Незалежності України.