A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Перші статуси в програмі «Google Digital Tools for Education/Цифрові інструменти Google для освіти»

Опубліковано 08 вересня 2022 року о 16:40


У межах програми «Google Digital Tools for Education/Цифрові інструменти Google для освіти» за підтримки Міністерства освіти і науки України та компанії «Google Україна» триває друга сесія безоплатного навчального курсу.

Заклади освіти, педагогічні колективи яких успішно завершать навчання за програмою з показником понад 50% від загальної кількості працівників, протягом року отримають спеціальний статус «Заклад освіти – учасник програми «Google for Education». Станом на 8 вересня 2022 року такий статус уже отримали 95 закладів освіти.

Програма «Цифрові інструменти Google для освіти» передбачає навчання протягом двох, трьох або чотирьох тижнів залежно від рівня курсу. Підвищення кваліфікації для педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти охоплює 3 рівні: 

  1. Базовий. Містить 3 модулі, що передбачають роботу з мобільними пристроями. Можливість отримати сертифікат на 30 годин (протягом двох тижнів, 1 кредит ЄКТС).
  2. Середній. Містить 1 модуль, базується на роботі із вебпереглядачем «Google Chrome» частково з мобільних пристроїв, частково з персонального комп'ютера. Можливість отримати сертифікат на 15 годин (протягом тижня, 0,5 кредиту ЄКТС).
  3. Поглиблений. Містить 1 модуль. Передбачає роботу з Chrombook або персональним комп’ютером, ноутбуком з операційною системою «Chrome OS Flex». Частково вправи можна виконати з мобільних пристроїв з операційною системою «Android». Можливість отримати сертифікат на 15 годин (протягом тижня, 0,5 кредиту ЄКТС).

Для кожної наступної сесії будуть відкриті окремі форми реєстрації для навчання на середньому та поглибленому рівнях курсу для випускників, що успішно опанували попередній рівень.

У вересні будуть відкриті форми реєстрації на сайті курсу «Цифрові інструменти Google для освіти», а саме:

  • 12 вересня – для середнього рівня.
  • 19 вересня – для поглибленого рівня.

З програмою курсу можна ознайомитись у розділі «Сертифікати» сайту програми «Google Digital Tools for Education / Цифрові інструменти Google для освіти».

Протягом 2022/2023 навчального року будуть проведені ще 10 ідентичних сесій, тобто щомісяця повторюватиметься один і той самий курс до 1 червня 2023 року.

Нагадаємо, триває реєстрація на онлайн-курс з основ здорового харчування для вчителів початкових класів.