A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Переможці Всеукраїнського фестивалю інженерних талантів відвідають підприємства корпорації “Boeing” у США

Опубліковано 19 червня 2018 року о 17:11

10 студентів стали переможцями Всеукраїнського фестивалю інженерних талантів “Fu­ture of Ukraine 2018”, фінал якого відбувся у НТУУ “Київський політех­нічний інститут ім. І. Сікорського”. Переможці фестивалю безкоштовно відвідають підприємства авіакосмічної корпорації “Boeing”, які знаходяться у Сполучених Штатах Америки. Попередньо учасники пройшли три тури конкурсні випробування.

У першому (відбірковому) турі змагань могли взяти участь усі охочі студенти українських вишів. Серед знань, які оцінювались на цьому етапі - підготовка з математики, фізики та англійської, вміння командної роботи над інженерними проектами. Для цього претенденти складали онлайн-тест, а також вирішували інженерне завдання.

За результатами дистанційного тесту журі відібрали 50 студентів, які представляли 9 українських вишів. Далі півфіналісти мали запропонувати рішення з освоєння Марсу. Для цього вони вирішували складні інженерні завдання, не маючи жодних рекомендацій щодо способу їх вирішення. У такий спосіб учасники демонстрували вміння креативно мислити та вирішувати задачі нестандартним способом.

У третьому турі 30 фіналістів розділилися на 5 команд. Разом вони розробляли комплексний пристрій для очищення водойм. У межах роботи над проектами кожен студент презентував тему “Моє інженерне майбутнє” англійською мовою. Також у виші для учасників влаштували профільні тренінги.

Організатором Всеукраїнського фестивалю став Благодійний фонд ім. Святого Володимира у партнерстві з Київською політехнікою. Конкурс проводився на базі Інституту моніторингу якості освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського.

До складу журі увійшли представники компанії “Boeing Україна” та Благодійного фонду ім. Святого Володимира, фахівці профільних компаній, а також ректор НТУУ “КПІ ім. І. Сікорського” Михайло Згуровський.

Нагадаємо, що в УжНУ визначили переможців конкурсу стартапів