A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Педагоги мають можливість долучитись до флешмобу "Разом для найкращого Інтернету!" і встановити рекорд України

Опубліковано 29 січня 2022 року о 17:00


Педагоги мають можливість взяти участь у Всеукраїнському онлайн-флешмобі "Разом для найкращого Інтернету!", який відбудеться 8 лютого 2022 року.

Флешмоб проводитиметься до Дня безпечного Інтернету в межах співпраці Google Україна та Міністерства освіти і науки України.

У межах заходу, який відбудеться 8 лютого 2022 року з 14:00 до 15:00, буде реєструватися рекорд України щодо виконання освітянами цифрових вправ у віртуальних класах Google for Education.

Під час заходу будуть презентовані можливості цифрових інструментів Google Workspace for Education та “Посібник із безпеки дітей в Інтернеті”. Також учасники виконають вправи у віртуальних кімнатах, отримають рекомендації щодо обережності та відповідальності під час роботи в Інтернеті, дізнаються, як використати готові методичні рішення для формування навичок інформаційної безпеки, отримають підготовлений кейс для впровадження в освітній діяльності.

Для ефективної організації флешмобу необхідно до 4 лютого 2022 року ознайомити педагогічних працівників закладів освіти про заходи щодо підготовки та проведення реєстрації рекорду.

Підготовка закладів освіти здійснюється за такими етапами:

  • до 6 лютого – визначення кількості учасників і заповнення реєстраційної форми від закладу;
  • з 1 до 7 лютого – ознайомлення з алгоритмом участі, тестування пристроїв та програмних засобів учасників;
  • із 11:00 до 14:00 8 лютого – приєднання кожного учасника до відповідного Google Класу за посиланням-запрошенням зі сторінки з розподілом віртуальних кімнат;
  • із 14:00 до 15:00 – перегляд трансляції прямого ефіру й виконання разом з освітянами України чотирьох вправ;
  • о 15:00 – завантаження електронного посібника та цифрового бейджа учасника флешмобу.

Усі інструкції, матеріали, а також форму зворотного зв’язку в разі запитань чи уточнень опубліковано за посиланням. Для додаткових запитань чи уточнення деталей можна звернутися на електронну адресу [email protected].

Нагадаємо, станом на 28 січня 2022 року дві дози вакцини отримали понад 1 млн 121 тис. працівників – це 92,8% від загальної кількості, принаймні однією дозою щеплено майже 97%.