A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Пам’яті Наталії Хобзей

Опубліковано 21 серпня 2018 року о 18:02

Передчасно відійшла у вічність Наталія Василівна Хобзей – відомий український філолог, дослідниця в царині етнолінгвістики, діалектології, лексикології та лексикографії, авторка понад 100 наукових праць, очільниця відділу української мови Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича НАН України, голова Мовознавчої комісії Наукового товариства ім. Шевченка – нашої першої української національної академії наук.

Випускниця Львівського національного університету імені Івана Франка Наталія Хобзей стала провідним дослідником Гуцульщини, авторкою фундаментальних словників-лексиконів, куратором значущих дослідницьких проектів у багатьох царинах українознавства. Науковий доробок Наталії Хобзей здобув широке визнання не лише серед фахівців-мовознавців та етнологів в Україні та поза її межами. Книга “Лексикон львівський поважно і на жарт”, співавторкою якої стала Наталія Василівна, перевидавалася вже тричі та здобула перемогу як найкраща книга Форуму видавців 2009 року.

Наталія Хобзей залишиться в пам’яті усіх, хто її знав, як винятково чесна, порядна, працьовита, талановита, добра та чуйна людина.

У ці скорботні дні прощання висловлюємо щирі й глибокі співчуття рідним і близьким Наталії Хобзей, її чоловікові Павлові Хобзею, синам Северинові та Богданові. 

Світла пам’ять про Наталію Хобзей назавжди залишиться в наших серцях, а її доробок служитиме ще багатьом поколінням науковців-україністів.

Лілія Гриневич, Володимир Ковтунець, Юрій Рашкевич, Роман Греба, Максим Стріха, Павло Полянський