A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Оздоровча кампанія 2022: МОН рекомендує організувати пришкільні табори з безпечними умовами перебування дітей

Опубліковано 14 червня 2022 року о 11:50


Міністерство освіти і науки надає важливого значення забезпеченню зайнятості дітей у канікулярний час. Цього літа з огляду на введення воєнного стану органи місцевої влади самостійно вирішують питання організації оздоровлення та відпочинку дітей (рішення Центрального штабу при Мінсоцполітики). 

Оскільки одним із найважливіших завдань держави в забезпеченні соціального захисту дітей є реалізація їхнього права на оздоровлення та відпочинок, МОН з метою належного захисту дітей в умовах воєнного стану, особливо в місцях компактного проживання тимчасово внутрішньо переміщених дітей, рекомендує департаментам освіти забезпечити на базі закладів освіти роботу таборів з денним перебуванням (тематичні зміни, наукові, спортивні, мовні школи тощо).

Також наголошуємо, що організація пришкільних таборів можлива лише за умови створення безпечних умов перебування дітей та учителів. 

Під час літніх канікул педагоги закладу можуть проводити різноманітні форми виховної, навчальної та пізнавальної діяльності із врахуванням вікових особливостей дітей, їхнього творчого, інтелектуального і фізичного потенціалу. Велике значення надається ознайомленню дітей з українськими народними традиціями, обрядами, звичаями, формуванню національної культури та сприяти всебічному розвитку дитини.

Наразі активно до цієї роботи доєдналися комунальні позашкільні заклади екологічного, технічного, художнього напряму, системи МАН. Найбільше таких таборів у Чернівецькій області. Активна робота здійснюється у Волинській, Вінницькій, Житомирській областях.

Також інформуємо, що на сайті Міністерства освіти і науки України розміщено розклад роботи закладів позашкільної освіти в канікулярний час і графік проведення спортивних заходів.

Нагадаємо, заступниця Міністра обговорила з віцепрезидентом The LEGO Foundation подальшу співпрацю.