A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Освітяни Житомирщини отримали майже 600 ноутбуків від ЮНІСЕФ

Опубліковано 24 червня 2022 року о 13:45


Представники ЮНІСЕФ у співпраці з Міністерством освіти і науки України надали 583 ноутбуки педагогічним працівникам закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти Житомирської області. Необхідне цифрове обладнання отримують вчителі, чиї заклади освіти зазнали руйнувань у результаті агресії рф.

На Житомирщині в результаті збройної агресії рф зруйновано та пошкоджено понад 70 шкіл. Зруйновано й корпус Любовицького НВК, який до початку повномасштабної війни відвідувало 19 вихованців-дошкільнят і 19 школярів. Унаслідок авіаудару загарбників було знищено їдальню та дитячі кімнати.

У співпраці з Житомирською ВЦА Коростенській громаді було передано 170 портативних комп’ютерів. Техніку отримали освітяни 20 шкіл і 51 профтеху. Решту цифрових девайсів найближчим часом буде розподілено серед педагогів.

Гуманітарна допомога від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) надходить у межах підготовки до відновлення навчання у вересні 2022 року та становить близько 2 млн доларів США.

Підтримка ЮНІСЕФ стала можливою завдяки фінансуванню урядів Японії, Норвегії та Ірландії. Усього освітянам України передано понад 5 тисяч ноутбуків.

Нагадаємо, учні-волонтери та викладачі профтехів щоденно наближають перемогу.