A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Освітяни за 31 рік незалежності України створили націю нескорених, – Сергій Шкарлет

Опубліковано 15 листопада 2022 року о 16:50


Сьогодні, 15 листопада 2022 року, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав два заклади освіти Дніпропетровщини: приватну школу у Дніпрі та дитячий садок у Кам’янському.

У школі розвивають критичне мислення, креативність, комунікативні навички, здатність до командної роботи. Навчання відбувається через практичну, дослідницьку та проєктну діяльність з акцентом на вміння ставити й вирішувати життєві завдання, розуміти власні цілі. Дітей залучають до підготовки уроків, розроблення навчальних проєктів, волонтерської діяльності. 

«Вразила не лише матеріально-технічна база (навчальні, медичні та STEAM-кабінети, ресурсна кімната, центри соціально-психологічної служби, лікувально-оздоровчого напряму, спортивні зали та басейн), а й зрозумілі, доступні, живі методики викладання», – наголосив Сергій Шкарлет.

Педагогічний колектив дитячого садка, враховуючи воєнний стан, особливу увагу приділяє створенню безпечного, комфортного, інклюзивного середовища для всіх учасників освітнього процесу. У закладі організовано укриття для 270 осіб. Вихователі працюють над підвищенням якості освітньої діяльності, а саме налагодженням комунікації з батьками та формуванням соціально-громадянської компетентності дітей дошкільного віку.

«Місцева влада піклується про дошкільну і шкільну освіту, піклується про майбутнє нашої держави – дітей. Неймовірні діти, зразковий педколектив! Пишаюся нашими освітянами, які за 31 рік незалежності України створили націю нескорених», – зазначив Міністр.

Нагадаємо, у Київській області відкрили два заклади дошкільної освіти.