A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Освітня фундація «GoGlobal» та ГО «Безбар'єрність» разом посилюватимуть психологічну стійкість освітян та школярів

Опубліковано 15 березня 2023 року о 12:30


Освітня фундація «GoGlobal» та громадська організація «Безбар'єрність» підписали Меморандум щодо співпраці. Організації разом працюватимуть над розробкою та промоцією заходів, спрямованих на посилення психологічної стійкості українських дітей та молоді, розвитку звички піклуватися про ментальне здоров'я, психосоціальною підтримкою освітян та учнів. Співпраця відбуватиметься у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яку створюють за ініціативою першої леді Олени Зеленської і підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

Громадські організації вже розпочали навчання для вчителів та шкільних психологів з експертами коаліції ізраїльських організацій, що займаються психосоціальною підтримкою людей, постраждалих, зокрема, від війни. Освітяни, які завершать цю програму отримають право проводити тренінги для інших педагогів та шкільних психологів.

ДОВІДКОВО

«GoGlobal» — освітня фундація, яка ініціює, пілотує та масштабує проєкти для вчителів, школярів та молоді. У спільноті фундації понад 3 тис. вчителів, близько 3 тис. партнерських шкіл. У 2022 році ініціативами, вчительськими та учнівськими проєктами охоплено понад 136 тис. дітей. Після початку повномасштабної війни фундація розпочала психологічно-методичну підтримку українських вчителів, школярів та молоді.

ГО «Безбар'єрність» – центр координації експертизи та промоції безбар'єрності як нової суспільної норми. Після повномасштабного вторгнення ще одним фокусом діяльності організації стала адвокація змін у сфері ментального здоров’я як на рівні держави, так і суспільної свідомості. ГО «Безбар'єрність» є виконавчим партнером ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я та ініціативи «Без бар’єрів», спрямованої на створення рівних можливостей для всіх українців.

Нагадаємо, у межах Екосистеми психологічної допомоги у сфері освіти експерти ВООЗ провели майстер-клас для шкільних психологів.