A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Освіта дорослих, підвищення кваліфікації педагогів та нові методики викладання – освітяни Миколаївської області співпрацюватимуть з фінськими колегами

Опубліковано 25 вересня 2018 року о 17:05

Фінські освітяни допоможуть колегам з Миколаївщини покращувати якість освіти в регіоні. Це передбачено  в україно-фінському меморандумі, підписаному між Миколаївським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та Вищою старшою школою Шильда (провінція Західна Фінляндія, округ Ювяскюля) сьогодні, 25 вересня 2018 року.

Зокрема, у документі йдеться про співпрацю у сфері освіти дорослих, безперервного професійного розвитку і вдосконалення фахових компетентностей педагогів Миколаївської області. Українським вчителям також покажуть, як викладати навчальні предмети за методиками фінської системи освіти.

Перед підписанням Меморандуму відбулася зустріч освітян Миколаївщини з президентом Міжнародного союзу директорів шкіл, директором фінської школи м. Ювяскюля Арі Поккою. Він представив модель фінської системи освіти, поділився власним досвідом успішного управління шкільною спільнотою, а також розказав про переваги учнецентрованої школи. Окремо Арі Покка презентував свою книгу «Вищий клас. Шкільне керівництво й управління по-фінськи».

Зустріч була проведена з ініціативи голови підкомітету Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти, нардепа Тараса Кременя.

Нагадуємо, що 5 березня 2018 року з ініціативи Міністра освіти і науки Лілії Гриневич підписано угоду з Фінляндією про реалізацію проекту підтримки реформи української школи.  3 липня Верховна Рада України ратифікувала цю угоду. Згідно з нею фінська сторона надасть Україні технічну допомогу на суму 6 млн євро в період до 2021 року для підтримки Нової української школи і реформування загальної середньої освіти в Україні.