A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Основні відомості та першочергові кроки під час психологічних травм: відбувся семінар для фахівців ІРЦ

Опубліковано 07 травня 2022 року о 10:40


Учора, 6 травня 2022 року, відбувся семінар «Психологічна травма: основні відомості та першочергові кроки» для психологів інклюзивно-ресурсних центрів, який був організований МОН і командою проєкту «Підтримай дитину».

Спікерами стали практичні психологи, практикуючі психотерапевти, науковці Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України та представники інклюзивно-ресурсних центрів. У семінарі взяли участь фахівці ІРЦ, педагоги, психологи та батьки.

Під час заходу було надано інформацію про психологічну травму, травматичний і посттравматичний стрес, ознаки психологічної травми, самодіагностику травматичного стресу у дорослих і шляхи підтримки. Зокрема, йшлося про практичні рекомендації для дітей і дорослих.

Учасники мали змогу виконати вправи, які допоможуть в умовах напруження, стресу та тривоги. Крім того, було надано інформацію про канали отримання інформації щодо допомоги собі та дітям під час війни.

Презентації заходу можна завантажити за посиланням.

Канали проєкту «Підтримай дитину», які містять більше рекомендацій:

Під час заходу було презентовано й Telegram-канал «Подбай про себе», який створили волонтери для психологічної підтримки дорослих. У ньому надаються прості рекомендації для підтримки психологічного здоров’я у складний період, психологічні вправи, завдання, інформація, а також рекомендації щодо нормалізації власного стану.

Відео з семінару можна переглянути на Facebook-сторінці МОН і на сторінці проєкту «Підтримай дитину».

Нагадаємо, Канал «Підтримай дитину» об’єднав понад 12 тис. батьків і вчителів.