A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Основна тема дискусій та переговорів - сучасні технології у сфері освіти, - Лілія Гриневич про другий день на Світовому Освітньому Форумі

Опубліковано 24 січня 2018 року о 09:00
Зустріч з представниками Amazon та Світового банку, переговори з польською делегацією та участь у дискусіях міністрів освіти, що представляють 92 країни світу - Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич провела свій другий день на Світовому Освітньому Форумі (The Education World Forum).

«День пройшов під гаслом «сучасні технології у сфері освіти». Із загальної тенденції вибивалася лише одна дискусія в межах форуму про раннє виховання дітей (читайте розвиток дошкільної освіти). Загалом йшлося про важливість раннього виховання для розвитку особистості і як його забезпечити на системному рівні. До слова, питання щодо охоплення дошкільною освітою є в багатьох країнах, а не лише у нас», - розповідає Міністр на своїй сторінці у Facebook.

Так, зустріч Лілії Гриневич з представниками Amazon та Світового Банку була присвячена пошуку партнерів для України у створенні національної освітньої онлайн-платформи. Міністр підкреслює, що МОН особливо зацікавлено в залученні до імплементації проекту платформи експертної та фінансової підтримки з боку Світового Банку.

«У межах форуму дискутували з міністрами щодо сучасної освіти у сфері цифрових технологій. Реалії життя в тому, що попри заяви про важливість цифрової освіти, саме предмети цієї області часто викладаються гірше за інші. Тому обговорення точилося навколо того, як зробити, аби якість та зміст навчання відповідали потребам сучасного світу. Основні спікери по темі – Саймон Пейтон-Джонс, головний науковий співробітник Microsoft Research, Блаженка Дивяк (Blaženka Divjak), Міністр науки та освіти Хорватії, професор Пол Шпамен (Glasgow School of Art) – мали дуже цікаві ідеї. До речі, цю дискусію очолював представник Світового Банку Майкл Трукано», - повідомила Лілія Гриневич.

Вона також додала, що мала зустріч з польською делегацією, де теж обговорювався досвід створення електронних платформ, та спілкувалася з Мігелем Брехнером (President of Plan Ceibal Uruguay), який «очолює ініціативу, що розгорнула 1 млн лептопів у школах Уругваю для покращення доступу до ІКТ у межах “One Laptop per Child”.»

Слід додати, що наразі в держбюджеті 2018 року передбачено 54 млн грн на створення в Україні освітньої онлайн-платформи, а також  40,9 млн грн на розробку сучасних електронних підручників.

Нагадуємо, що  22 січня розпочав роботу щорічний Світовий Освітній Форум у Лондоні.