A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Оприлюднено результати експрес-аудиту щодо ІТ-освіти в Україні

Опубліковано 20 липня 2021 року о 14:18


Міністерство освіти та науки України спільно з Міністерством цифрової трансформації продовжують процес розробки концепції трансформації ІТ-освіти в Україні. 

З метою отримання актуального стану справ щодо IT-освіти в Україні, Центр економічного відновлення провів експрес-аналіз потреб ринку. До опитування та обговорень долучились не тільки освітяни, але й понад 150 представників ІТ-індустрії, 100 профільних експертів та 33 бізнес-асоціації, IT-кластери та компанії. Результати експрес-аудиту були презентовані на засіданні робочої групи з реформування ІТ-освіти 9 липня 2021 року, а сьогодні доступні для ознайомлення всім бажаючим за покликанням.

Подальші обговорення робочої групи з реформування ІТ-освіти відбуватимуться за 4-ма тематичними напрямами за сферами освіти – від повної загальної середньої освіти до освіти дорослих. За результатами цієї роботи буде сформовано дорожню карту реформи IT-освіти, що включатиме конкретні ініціативи та ресурси для їх реалізації. 

Результати аналізу ринку, узагальнені пропозиції та зауваження широкого загалу освітян та представників ІТ-сектору щодо розвитку ІТ-освіти будуть враховані у подальшій розробці дорожньої карти. Надіслати свої зауваження та пропозиції до реформи IT-освіти, а також до результатів експрес-аудиту можна на електронну адресу до кінця цього тижня (23 липня): [email protected].

Нагадаємо, для модернізації системи підготовки ІТ-фахівців від школи до аспірантури й забезпечення потреб ІТ-індустрії у висококваліфікованих спеціалістах утворено робочу групу з питань реформування ІТ-освіти при Міністерстві цифрової трансформації. До обговорення ключових питань долучилися представники Офісу Президента, Верховної Ради України,  Мінцифри, МОН, понад 100 профільних експертів із 33 бізнес-асоціацій, IT-кластерів та громадських організацій з усієї України.