A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Оприлюднено підсумковий звіт щодо оцінювання потреб України у сфері освіти

Опубліковано 07 липня 2022 року о 12:05


МОН спільно з ДНУ «Інститут освітньої аналітики», Освітнім кластером, у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Міжнародною неурядовою організацією (МНДО) «Save the Children» та іншими партнерами провели опитування, щоб виявити нагальні потреби у функціонуванні галузі освіти в умовах воєнного стану, зокрема потреби внутрішньо переміщених здобувачів освіти та педагогічних працівників.

Звіт сформований на основі проведеного опитування з 6 травня до 6 червня 2022 р., а також інформації, що додатково зібрана та актуалізована МОН за допомогою місцевих органів управління освітою протягом 1–8 червня 2022 року. Він висвітлює спричинені війною проблеми та зміни в системі освіти України, шляхом оцінювання теперішніх тенденцій у порівнянні з базовими показниками довоєнного періоду. Також звіт містить додаткові дані щодо оцінювання потреб після 24 лютого 2022 року, які зібрали агентства ООН, МОН, міжнародні неурядові організації та інші дослідницькі й неурядові організації України.

Опитування охоплювало дошкільну, загальну середню, позашкільну та професійну (професійно-технічну) освіту і дало представникам громади змогу оцінити та повідомити про проблеми й потреби за такими напрямами:

  • освітня інфраструктура та доступ до освіти, зокрема потреби в цифровому забезпеченні; 
  • внутрішньо переміщені особи (ВПО), які навчаються (після 24 лютого 2022 року); 
  • вчителі з-поміж ВПО (після 24 лютого 2022 року); 
  • професійні потреби вчителів; 
  • потреби вчителів і учнів у підтриманні ментального здоров’я та психосоціальній підтримці (МЗПП); 
  • інклюзивна освіта; 
  • організація фінансів.

Підсумковий звіт за висновками дослідження доступний за посиланнями:

Нагадаємо, МОН підготувало інформацію щодо особливостей організації нового 2022/23 навчального року та рекомендації першочергових кроків із підготовки до нього.