A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Оновлення інфраструктури та розвиток дуальної освіти - Луганський НАУ підписав Меморандум з USAID

Опубліковано 30 травня 2019 року о 10:58

Викладачі кількох американських вишів допоможуть Луганському національному аграрному університету осучаснити навчальний процес. Проект підтримки також передбачає відновлення матеріально-технічної бази, розвиток дуальної освіти та створення стратегії розвитку університету. Це, зокрема, передбачено Меморандумом між Луганським НАУ та проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Економічна підтримка Східної України”.

Співпраця відбуватиметься за двома напрямами.

Перший стосується змісту освіти та матеріальної бази. Планується, що за ЛНАУ закріплять кілька американських вишів, які займатимуться наставництвом. Приміром, вони допомагатимуть в оновленні освітніх програм, проводитимуть лекції та тренінги, запропонують нові способи роботи зі студентами, щоб зробити навчання цікавішим та сучаснішим. Крім того, викладачі луганського університету зможуть пройти підвищення кваліфікацій на базі закордонних закладів, а студенти - стажування або практику.

У межах проекту ЛНАУ також отримає ресурси для відновлення інфраструктури. Оскільки зараз його структурні підрозділи розташовані в різних частинах Донбасу (Красногорівці, Слов'янську, Старобільську та у с. Іллінівка), то оновлення кожного проходитиме окремо. Там встановлять комп'ютерне обладнання, прилади для дослідницької роботи, за потреби, проведуть ремонт приміщень.

Другий напрям проекту - розробка стратегічного плану розвитку університету. Він, зокрема, має підтримувати напрацьовані результати, пропонувати інструменти для співпраці зі стейкхолдерами галузі та бізнес-партнерами.

Реалізувати проект планують до липня 2023 року.

Нагадаємо, що на базі КПІ створили Українсько-китайський центр інженерних інновацій.