A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Онлайн-курс «Кар’єра в енергетиці – це круто!» – для вступників до профтехів і ЗВО

Опубліковано 22 липня 2021 року о 14:18


Як обрати професію у сфері енергетики та заклад, де її можна отримати, у яких профільних компаніях беруть студентів на стажування або практику, в якому стані сфера енергетики в Україні. Відповіді на ці та інші запитання надали експерти курсу «Кар’єра в енергетиці – це круто!», який у середу, 21 липня 2021 року, відбувся в Києві.

Курс складається з 10 відео, в яких подається різна інформація про енергетику: від інновацій у сфері до її значення для безпеки країни.  Разом усе це має формувати в молоді уявлення про історію та сучасний стан енергетики, зацікавити й заохотити до вступу на енергетичні спеціальності.

Важливо, що розробники, зокрема, розповіли про рівні можливості для професійної самореалізації в галузі як чоловіків, так і жінок.

«Мені б хотілося, щоб традиційно чоловічих або жіночих професій в Україні не було, тому що всі мають рівні права в реалізації у професії. Раніше певні суспільні настрої та традиції не давали й думати про розвиток у STEM. Наразі дівчата приходять у технологічні професії та досягають високої професійної майстерності. Курс важливий, аби показати перспективи майбутньої кар’єри й подолати стереотипи в енергетиці для дівчат», – зазначила генеральна директорка директорату професійної освіти МОН Ірина Шумік.

Курс підготовлено ГО «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» в межах грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці» за підтримки USAID «Проєкт енергетичної безпеки» (ПЕБ).

Партнери: Національний університет «Львівська політехніка», Українська інженерно-педагогічна академія.

Курс можна переглянути за покликанням.

Нагадаємо, що тридцятьом учням профтехів призначили стипендії Президента України.