A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Оголошено Всеукраїнський конкурс наукових, науково-дослідницьких проектів студентів, аспірантів на тему «Зберігаючи пам'ять про Голокост»

Опубліковано 02 серпня 2018 року о 12:48

Оголошується Всеукраїнський конкурс наукових, науково-дослідницьких проектів студентів та аспірантів на тему «Зберігаючи пам'ять про Голокост». 

Мета Конкурсу – пошук та підтримка талановитої молоді, залучення її до вирішення проблем вивчення, дослідження історії Голокосту на території України та інших країн Східної Європи, зокрема, розстріляних у Бабиному Яру у вересні 1941 року, та інших злочинів, скоєних тоталітарними режимами.

Які роботи приймаються на Конкурсі?

На конкурс подаються наукові, науково-дослідницькі проекти з гуманітарних та суспільних наук: історії, філософії, права, психології, соціології, політології та інших, пов'язаних з тематикою Конкурсу. Роботи приймаються українською та англійською мовами.

Хто може брати участь у Конкурсі?

У Конкурсі можуть брати участь студенти (курсанти), які здобувають освіту за освітнім ступенем бакалавра (3-4 курс), магістра та аспіранти.

Як буде проводитися Конкурс?

Конкурс проводиться у три етапи.

  1. Прийом заявок на конкурс - з 20 липня до 1 жовтня 2018 року. Журі розглядає заявки та анотації, відбирає кращі і надсилає запрошення для участі у другому етапі до 15 жовтня 2018 року.
  2. Подання конкурсних робіт на розгляд журі – до 15 листопада 2018 року. Журі Конкурсу оцінює та відбирає кращі наукові, науково-дослідницькі проекти для участі у третьому етапі Конкурсу.
  3. Презентація та захист проектів, визначення та нагородження переможців3 грудня 2018 року (історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка).

Оцінювання робіт та визначення переможців Конкурсу здійснює Журі Конкурсу, до складу якого входять:

Голова журі – Володимир Ковтунець – Першиий заступник Міністра освіти і науки України,

Заступник Голови журі – Яна Барінова – виконавчий директор Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр»,

Борис Глазунов, Генеральниий директор Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр»,

Владислав Гриневич, провідний науковий співробітник Інституту політичних та етнонаціональних досліджень Академії наук України,

Оксана Довгополова, доктор філософських наук, професор кафедри філософії та методології пізнання Одеського національного університету імені І.І. Мечникова,

Іван Патриляк, Декан історичного факультету Київського Національного університету ім. Т. Шевченка,

Діана Попова, директор Департаменту культури Київської міської державної адміністрації.

За підсумком оцінок Журі, визначається одне перше, два других та три третіх місця. Переможці отримають грошові винагороди:

  • 1 місце – 5,000 гривень та можливість проходження стажування у Меморіальному центрі Голокосту «Бабин Яр» з метою реалізації свого проекту спільно зі співробітниками Центру;
  • 2 місце – 3,000 гривень;
  • 3 місце – 2,000 гривень.

Конкурс проводить Меморіальний центру Голокосту «Бабин Яр» (BYHMC) за сприяння Міністерства освіти і науки України, Київської міської державної адміністрації та Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

Докладніше про умови участі, а також порядок проведення конкурсу у Положенні про Конкурс, що доступне за посиланням. 

За додатковою інформацією пишіть на скриньку [email protected].

Контактні особи:
Михайленко Наталія  (044) 248 19 21,
Каплунова Валентина (044) 233 66 17.