A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

ОЕСР обмежила участь рф у міжнародних порівняльних дослідженнях у сфері освіти через військове вторгнення до України

Опубліковано 24 березня 2022 року о 18:25


Організація економічного співробітництва та розвитку в заяві від 24 лютого 2022 року зазначила, що рішуче засуджує широкомасштабну агресію росії проти України як порушення міжнародного права та серйозну загрозу міжнародному порядку. ОЕСР обмежила участь рф у міжнародних порівняльних дослідженнях у сфері освіти.

Організація в повідомленні висловила солідарність з українським народом і зазначила, що Рада ОЕСР у терміновому порядку переглядає всю співпрацю з росією, а також оцінює економічні та соціальні наслідки.

Директор із питань освіти ОЕСР Андреас Шляйхер у відеозверненні висловив підтримку та гордість українцями в боротьбі з російською агресією. Крім того, команда ОЕСР знаходиться на постійному зв’язку з керівництвом МОН і громадськими освітніми організаціями та сприяє пошуку можливостей підтримки освіти під час війни.

25 лютого 2022 року Рада ОЕСР звернулася до Генерального секретаря організації Матіаса Корманна з проханням не укладати жодних нових угод із росією та вжити необхідних заходів для припинення будь-яких проєктів, які фінансуються за рахунок добровільних внесків із росії, зокрема тих, що ще не розпочалися.

Відповідно інформації на офіційному сайті ОЕСР, рф не братиме участь у міжнародному порівняльному дослідженні PISA 2022. Також скасовано участь росії в дослідженні Teaching and Learning International Survey (TALIS), у межах якого оцінюється рівень підготовки вчителів, а також Programme for the International Assessment of Adult Competencies (PIAAC), яке перевіряє знання дорослих.

Принагідно зазначаємо, що рф брала участь у всіх дослідженнях PISA від 2000 року. Вжиті ОЕСР заходи, безперечно, обмежать спроможність агресора використовувати передові практики для оцінювання власної системи освіти, а також позбавлять можливостей ефективної комунікації та спільної діяльності з партнерами.