A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Одинадцятикласниця з Дніпра створила проєкт про історію України

Опубліковано 21 березня 2023 року о 12:55


Українська одинадцятикласниця ініціювала створення проєкту «15 кроків до української єдності». На ресурсі розміщено інформацію про історію України від часів Київської Русі до повномасштабного вторгнення рф. Матеріали доступні українською, англійською, іспанською, португальською та арабською мовами.

Авторка проєкту – Марія Аршиннікова, учениця Дніпровського ліцею №129. У вільний від навчання час дівчина займається громадською діяльністю, є учасницею ініціативи «Посли європейської молоді», членкинею Європейського молодіжного парламенту, ученицею «Академії дипломатії для дівчат», а також дівчина пише науково-дослідницьку роботу в Малій академії наук. Через повномасштабне вторгнення Марія разом із сім’єю була вимушена переїхати з Дніпра до Чернівців, де почала займатися волонтерством. 

Над проєктом Марія Аршиннікова працювала разом з командою однодумців, залучивши консультантів з історії, візіонерів, спеціалістів з роботи над текстами, перекладачів. Сайт на волонтерських засадах розроблено ІТ-компанією «Clickable Agency».

Ресурс «15 кроків до української єдності» складається із 15 розділів, кожен з яких охоплює певний період в історії України. Тексти супроводжують ілюстрації, посилання на відео та статті.

Нагадаємо, розпочато відбір на освітній курс для школярів з відбудови об’єктів, пошкоджених внаслідок бойових дій.