A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Очільники МОН України та Болгарії обговорили питання співпраці в галузі освіти

Опубліковано 15 жовтня 2020 року о 17:18


Сьогодні відбулася зустріч т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з Міністром освіти і науки Республіки Болгарія Красимиром Вальчевим. 

Сергій Шкарлет зазначив, що три місяці тому був підписаний спільний Протокол про співробітництво між міністерствами на 2020-2024 роки. «Підписання цього Протоколу дало новий поштовх для розвитку українсько-болгарських відносин в галузі освіти», – підкреслив т.в.о. Міністра освіти і науки України.

Сторони обговорили низку питань щодо співпраці, зокрема відкриття Українського культурно-інформаційного центру в м. Софія та створення в м. Одеса школи з навчанням українською та болгарською мовами.

Міністри погодились, що відкриття такої школи в Одесі відбуватиметься відповідно до українського законодавства. 

Усі питання щодо забезпечення кадрами, вивчення конкретних курсів та предметів, видачі документів про навчання в цій школі були детально обговорені експертами з України та Болгарії під час зустрічі.

«Спільні домовленості можуть бути покладені в основу відповідного Проєкту міждержавної угоди. Україна буде повністю виконувати взяті на себе зобов'язання в рамках Європейської хартії регіональних мов і мов меншин, а також Рамкової конвенції Ради Європи про захист національних меншин. Переконаний, що українсько-болгарське співробітництво в галузі освіти і науки буде розвиватися та поглиблюватися й надалі – на основі взаємовигідності та результативності», – наголосив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.