A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Очільник МОН Сергій Шкарлет взяв участь у презентації освітнього ТехноHUB від криворізького ДУЕТ

Опубліковано 05 листопада 2020 року о 19:52


Сьогодні, 5 листопада 2020 року, в м. Кривий Ріг було презентовано Концепцію майбутнього науково-освітнього простору ТехноHUB за участі очільника МОН Сергія Шкарлета.

Презентація відбулася під час координаційної наради на тему «Технологічна освіта у твоєму місті» за ініціативи Центру експертизи у гірничо-металургійній галузі Державного університету економіки і технологій (ДУЕТ).

«Головна мета заходу – обговорення комплексу питань щодо створення регіонального кластеру наскрізної технологічної освіти для підготовки фахівців гірничо-металургійної галузі та розв’язання проблем регіональної технологічної освіти в тріаді «держава (муніципалітет) – бізнес – освіта». Цей проєкт сприятиме в реалізації потреб і вимог закладів усіх рівнів освіти міста», – наголосив Сергій Шкарлет.

Концепція ТехноHUB передбачає створення єдиної мережі освітніх локацій.

  • Контактний парк Науки  (дошкільна та початкова шкільна освіта). Заохочення дітей дошкільного та шкільного віку займатися наукою та відкриттями, а дорослим – заново відкривати для себе закони природи разом з дітьми. 
  • Мережа STEM-лабораторій (середня освіта). Підвищення якості знань та мотивації учнів до вивчення природничих та технічних дисциплін за рахунок здобутих знань у реальному житті, розвиток навичок системного та критичного мислення, забезпечення інтегрованого навчання, формування навичок проєктної діяльності, розвиток креативності, творчості та науково-дослідницького підходу.
  • Навчально-практичний лабораторний центр (фахова передвища та вища освіта). Формування нового іміджу сучасної професійної освіти; надання високоякісних послуг у сфері підготовки кваліфікованих кадрів та забезпечення набуття фахової передвищої та вищої освіти, опанування високотехнологічними професіями галузевого чи різногалузевого спрямування, підвищення кваліфікації працівників підприємств та освітян.
  • Науково-дослідний центр (система «наука-бізнес»). 

Учасники наради обговорили питання реалізації проєкту за допомогою механізму державно-приватного партнерства  (ДПП) – контрактної угоди між державною установою та бізнес-організацією у фінансуванні, будівництві та/або експлуатації інфраструктури або надання публічних послуг, зокрема і в секторі освітніх послуг.

Зазначимо, що ДУЕТ є одним із кейсів Міністерства освіти і науки України.  Державний університет економіки і технологій – це дует і за назвою, і за змістом, адже виник на основі об’єднання двох відомих інститутів – Криворізького економічного та Криворізького металургійного; це дует економіки й технологій – головних драйверів сучасного прогресу. Державний університет економіки і технологій перебрав до себе кращі багаторічні традиції Криворізького економічного та Криворізького металургійного інститутів, а також найпотужніших коледжів – металургійного, коксохімічного, політехнічного та економічного.