A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Очільник МОН Сергій Шкарлет ознайомився з організацією безпечного навчання у школі № 329 Дарницького району Києва

Опубліковано 13 листопада 2020 року о 14:46


З організацією безпечного навчання учнів у спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов № 329 «Логос» імені Георгія Гонгадзе, що у Дарницькому районі м. Київ, ознайомився т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет разом із заступником Голови Київської міської державної адміністрації Валентином Мондриївським та директором Департаменту освіти і науки виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) Оленою Фіданян.

Для здійснення освітньої діяльності під час карантину та з урахуванням необхідності забезпечення належних протиепідемічних заходів заклад забезпечений безконтактними термометрами (кожен клас), датчиками для вимірювання стану повітря в кабінетах, терміналами контролю доступу з розпізнаванням облич і цифровим модулем вимірювання температури при вході до школи.

З вересня освітній процес у школі здійснюється за змішаною формою: початкова школа навчається щоденно, учні 5-11 класів – тиждень через тиждень. Варто зазначити, школа № 329 є найбільшою за кількістю здобувачів освіти в Україні (2477 учнів), і процес навчання в умовах пандемії організований на високому рівні з дотриманням усіх рекомендацій та вимог. Під час карантинних заходів у школі застосовують елементи дистанційного навчання з використанням соціальних мереж, Viber, Zoom, Google-клас.

Окрім того, в 1-4 класах школи запроваджено електронний класний журнал із використанням інформаційно-комунікаційної автоматизованої системи «Єдина школа».

Також очільник МОН Сергій Шкарлет оглянув ігровий майданчик на території школи. Він створений у межах проєкту Нової української школи «Вуличний простір». Загалом у 15 закладах загальної середньої освіти Дарницького району облаштовані подібні ігрові майданчики з метою збільшення часу рухової активності, проведення рекреаційного часу, організації роботи груп подовженого дня, забезпечення дозвілля учнів початкової школи.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів виділив майже 540 млн грн на забезпечення дезінфекційними засобами учасників освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти. Також Уряд надав можливість місцевим радам використовувати залишки коштів освітньої субвенції на закупівлю засобів захисту для учасників освітнього процесу з метою протидії пандемії коронавірусу.