A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Обмін учнями та підвищення кваліфікації викладачів - керівники чернівецьких закладів профосвіти поглиблять співпрацю з латвійськими партнерами

Опубліковано 02 жовтня 2018 року о 13:03

Учні закладів професійно-технічної освіти Буковини зможуть проходити навчання у Ризькому технікумі туризму та творчої індустрії. Водночас і  латвійські учні також навчатимуться в закладах профосвіти регіону.  Про це домовились керівники Чернівецьких закладів профосвіти з ризькими партнерами під час робочої поїздки до Латвії.

Домовленість також передбачає, що викладачі обох країн організовуватимуть спільні тренінги та семінари для обміну професійним досвідом.

Під час візиту українська делегація дізналася про досвід ризького закладу в організації дуальної освіти, співпраці з роботодавцями, взаємодії зі школами тощо. Учасники також відвідали філію технікуму у місті Прейлі, де ознайомилися із навчальними лаборторіями з підготовки учнів-кухарів, офіціантів, перукарів, стилістів. На базі лабораторій проходить співпраця із соціальними партнерами та кар’єрними консультантами, які допомагають з визначенням професії та розвитком випускників за фахом.

Окрім цього, члени делегації зустрілися із керівниками органів місцевого самоврядування та обговорили з ними питання підготовки робітничих кадрів у Латвії та Україні. Їм розказали про інвестиційні програми та проекти Євросоюзу, які реалізуються у Латвії, місце системи професійно-технічної освіти у розвитку краю та підвищенні його туристичної привабливості.

Робоча поїздка українських освітян пройшла в межах Угоди про співпрацю Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернівецькій області та Ризького  технікуму туризму та творчої індустрії.

Нагадаємо, що на Тернопільщині провели семінар для методистів математики обласних ЗППО