A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

НПУ імені М.П. Драгоманова і Таджицький державний педагогічний університет імені Садриддіна Айні провели спільну Вчену раду

Опубліковано 09 квітня 2021 року о 12:32


З метою розвитку співпраці в освітній та науковій сферах, проведення спільних наукових досліджень, а також обміну студентами та викладачами Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова у складі делегації освітян і науковців на чолі з Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом відвідав Республіку Таджикистан.

Представники НПУ імені М.П. Драгоманова взяли участь у низці зустрічей на найвищому освітньому рівні та провели успішні переговори про співпрацю з провідними університетами Республіки Таджикистан. Зокрема, проведено засідання спільної Вченої ради НПУ імені М.П. Драгоманова і Таджицького державного педагогічного університету імені Садриддіна Айні, на якому представлено наукові дослідження педагогічної освіти України та Республіки Таджикистан.

Ректор Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Віктор Андрущенко та ректор Таджицького державного педагогічного університету імені Садриддіна Айні Гаффори Нумонджон Усмонзода підписали договір про співпрацю. Документом передбачено:

  • проведення спільних наукових конференцій із запрошенням фахівців з інших організацій;
  • розроблення та реалізація спільних наукових проєктів;
  • обмін вченими в межах наукових стажувань з метою реалізації власних досліджень;
  • обмін студентами для проведення практик, спільних студентських заходів навчального, наукового, соціокультурного характеру;
  • обмін спеціальною літературою, журналами і книгами, ведення сумісних видавничих проєктів;
  • обмін інформацією про плановані заходи навчального, наукового і культурного характеру.

Крім того, НПУ імені М.П. Драгоманова укладено договори з Таджицьким інститутом фізичної культури і спорту та Таджицьким аграрним університетом імені Шириншох Шотемур про співпрацю в галузі підготовки кадрів вищої кваліфікації, реалізації загальнонаукових, навчальних, методичних та дослідницьких проєктів.

Нагадаємо, Міжрегіональна академія управління персоналом представила на форумі «Study in Ukraine» можливості для навчання в Україні іноземним студентам.