A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Новітнє обладнання вартістю понад 2 млн гривень та сучасна платформа для підвищення кваліфікації майстрів - у Львові відкрили НПЦ для зварників

Опубліковано 20 листопада 2018 року о 14:11

На базі Міжрегіонального вищого професійного училища автомобільного транспорту та будівництва Львова відкрили навчально-практичний центр для зварників. У ньому учні закладу працюватимуть з сучасною технікою, а майстри-практики проходитимуть підвищення кваліфікації. Загалом у центр інвестували майже 3 млн гривень, з них 2 млн 300 тис - кошти державного бюджету, решта - міської ради та закладу.

Підготовка НПЦ тривала майже 4 місяці. Для навчальних лабораторій придбали 17 нових зварювальних апаратів, які дозволять учням опанувати різні види зварювання - аргонове, напівавтоматичне та ручне електродугове. У центрі встановили кабіну підготовки металу до зварювання, а також пост дефектоскопії зварювальних швів. Загалом облаштовано 15 робочих місць для практичних занять.

Важливо, що у закладі передбачили усі умови для безпечної роботи з приладами. Водночас для учнів перших курсів є тренажери-симулятори, які відтворюють електрозварювальний процес.

Планується, що у навчально-практичному центрі проходитимуть підвищення кваліфікації профільні майстри та викладачі інших закладів профосвіти регіону. Там  також організують професійно-практичне навчання незайнятого населення. Крім того, використовуючи ресурси центру, адміністрація училища зможе збільшити інвестиції від виробничої діяльності.

Нагадаємо, що на Черкащині відкрили НПЦ дорожньо-будівельного напряму.