A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Нові освітні програми, розбудова мережі НПЦ з будівельних професій та створення окремого порталу для комунікацій - підписано Меморандум з “Сініат”

Опубліковано 18 липня 2019 року о 12:16

Для більш якісної підготовки учнів будівельних професій МОН разом з Товариством з додатковою відповідальністю “СІНІАТ” оновить зміст професійних стандартів та освітніх програм. Це передбачено Меморандумом, який уклали партнери.

У документ закладено створення спеціальних навчальних посібників та методичних матеріалів. У них профільні фахівці докладно пропишуть, як використовувати та застосовувати сучасні матеріали у будівництві. Педагоги закладів зможуть використовувати ці ресурси під час теоретичних занять або під час роботи у навчальних майстернях.

Ще однією важливою складовою Меморандуму є домовленість про розвиток мережі навчально-практичних центрів з будівельних професій. На базі цих центрів учні можуть працювати з сучасним обладнанням, матеріалами та технологіями, а заклади - проводити підвищення кваліфікації та заробляти додаткові кошти.

Партнери також планують створити окремий інтернет-портал для комунікації та для обміну навчальними матеріалами - презентаціями, освітніми фільмами, методичними посібниками тощо. Крім того, фахівці будівельної галузі проводитимуть тематичні заходи - конкурси, семінари, конференції, тренінги та майстер-класи.

Нагадаємо, що Уряд ухвалив законопроєкт “Про професійну (професійно-технічну) освіту”.