A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Нова фабрика» є безпрецедентним для України проєктом дуальної освіти, – Міністр Сергій Шкарлет на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг»

Опубліковано 23 вересня 2021 року о 14:00


Сьогодні, 23 вересня 2021 року, у межах робочого візиту до м. Кривого Рогу Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет взяв участь в урочистому старті проєкту дуальної освіти «Нова фабрика». Запуск програми відбувся відповідно до Меморандуму, підписаного між Міністерством освіти і науки  та ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». 

До заходів долучилися генеральний директор ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо, представники компанії, ректори закладів вищої освіти, студенти-учасники проєкту «Нова Фабрика», засоби масової інформації.

«"Нова фабрика" є безпрецедентним для України проєктом дуальної освіти. 20 травня цього року було представлено перші результати проєкту, а сьогодні вже переконуємось в його ефективності. Це приклад розвитку інженерної, високотехнологічної освіти. І приклад для всіх інших підприємств та інвесторів, як розвивати професійні навички своїх працівників», – зауважив у вступному слові Міністр Сергій Шкарлет.

Проєкт виховає фахівців із затребуваних у реальному секторі спеціальностей:

  • металургія;
  • галузеве машинобудування;
  • електроенергетика, електротехніка та електромеханіка;
  • автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології.

«Зі 130 тисяч цьогорічних першокурсників 300 стали учасниками інноваційної навчальної програми. Це майбутнє металургії! Це люди, які працюватимуть із технологіями, що зараз створюються в лабораторіях. Такі проєкти як «Нова фабрика» підвищують престиж виробничих професій та якість освіти. Учасники програми отримають міжнародне стажування, стипендії, гарантоване працевлаштування, конкурентну заробітну плату», – зазначив Сергій Шкарлет.

За його словами, випускники «Нової фабрики» мають бути серед лідерів світової металургійної галузі, керівниками найбільших міжнародних компаній, світовими авторитетами в гірничо-металургійній справі.

«Наше багатство – це не тільки наші надра, а й наші люди, наша молодь. Наше спільне завдання з «АрселорМіттал Кривий Ріг» – виховати їх так, щоб вони були успішними у своїй професії», – наголосив Сергій Шкарлет.  

Також під час робочого візиту Міністр долучився до екологічної акції. Разом зі студентами-учасниками проєкту «Нова фабрика» висадили дерева. 

Довідково.

Публічне акціонерне товариство «АрселорМіттал Кривий Ріг» є світовим лідером з виробництва сталі. Компанія посідає провідні позиції на основних світових ринках збуту металу, включаючи такі галузі як автомобілебудування, будівництво, виробництво побутової техніки та упаковки. Штат підприємства налічує понад 199 тис. робітників, має представництва в 60 країнах світу. Компанія лідирує на ринках металу Північної і Південної Америки, Західної та Східної Європи, країн СНД та Африки.

Нагадаємо, 20 травня 2021 року Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет ознайомився з першими результатами освітнього проєкту «Нова фабрика», започаткованого в межах розвитку дуальної освіти.