A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Науковці Львівської політехніки долучаться до облаштування історико-культурного парку, у реставрацію якого інвестують близько 12 млн гривень

Опубліковано 14 серпня 2018 року о 14:48

Науковці Інституту архітектури Національного університету “Львівська політехніка” долучаться до створення історико-культурного парку у селі Звенигород, що на Львівщині. Це стало можливим завдяки проекту “Древній Звенигород”, який реалізують у регіоні. Виконавці планують розчистити вали, місце замку, облаштувати доріжки, місця для відпочинку, встановити освітлення та паркінг. Попередньо проект виграв грант Європейського Союзу у розмірі 12 млн гривень.

“Дуже важко показати, що зникло, але ця територія зберегла сліди колишньої слави. Наразі тут є оборонні вали та замкові бастіони початку XVIII століття, тож кожен охочий може вже зараз оглянути княжий дитинець, де стояли палати князя, храм із цвинтарем, господарські будівлі й оборонні укріплення. У майбутньому ми запропонуємо туристам пройти лінією валів, долиною ріки Білка, де колись були ювелірні майстерні та господарські будівлі. У ті часи ця територія активно заселялася, а серед валів простягалась територія княжого міста”, - розповів доцент Львівської політехніки Василь Петрик.

Фахівці Львівської політехніки також розробили та презентували 3D-модель замку та княжого Звенигороду.

Крім того, у місцевому музеї відкрили тимчасову виставку артефактів, знайдених у Звенигороді упродовж 100 років. На виставці представлені зразки княжої зброї, прикраси, скляні вироби, шкіряне взуття та дерев’яний посуд.

Нагадаємо, що студенти та викладачі ЗНУ виявили рідкісний артефакт під час археологічних досліджень Мамай-гори