A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Наукова SuperNova: учені представили результати виконаних за підтримки НФДУ проєктів

Опубліковано 21 грудня 2021 року о 17:37


Учора, 20 грудня 2021 року, відбувся захід «Наукова SuperNova» за участю заступника Міністра з питань європейської інтеграції Олексія Шкуратова.

Організатором заходу є Національний фонд досліджень України за інформаційної підтримки Ради молодих учених Міністерства освіти і науки.

«Фінансування науки в Україні здійснюється за двома векторами: базове та галузеве, які сприяють реалізації наукового потенціалу держави. Наразі створюються нові формати та види фінансування наукової діяльності, як завдяки Національному фонду досліджень, так і поза його межами», – зазначив Олексій Шкуратов.

Під час заходу українські вчені мали змогу презентувати виконані за грантової підтримки НФДУ проєкти, а також важливі напрацювання та доробки.

Враховуючи карантинні обмеження, захід відбувся у змішаному форматі. У конференц-залі були присутні спікери та представники дирекції установ-організаторів, а всі бажаючі дивилися трансляцію з виступами вчених у форматі TEDx на офіційних Facebook-сторінках НФДУ та МОН.

Головними спікерами заходу стали Наталія Куссуль, Любов Лукаш, Олена Коваленко, Олександр Рошаль, Віталій Масненко, Максим Юрженко, Катерина Войтко та Павло Голдін. Проєкти під керівництвом науковців стали переможцями минулорічних конкурсів «Наука для безпеки людини та суспільства» та «Підтримка досліджень провідних та молодих учених», а також отримали грантове фінансування.

Нагадаємо, презентовано плани МОН у науковій євроінтеграції на 2022 рік.