A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Наука та інновації: відбувся хакатон, присвячений післявоєнній відбудові України

Опубліковано 11 січня 2023 року о 11:00


Наприкінці 2022 року в Україні відбувся хакатон, присвячений післявоєнній відбудові України – Rebuild Ukraine.

До участі долучилися близько 100 студентів закладів вищої освіти, що готують фахівців спеціальностей, пов’язаних з архітектурою, інформаційними технологіями та ІТ, зокрема ІоТ (інтернетом речей). На початковому етапі було сформовано 20 команд, які представили свої ідеї та майбутні проєкти на розгляд журі. Як і більшість заходів воєнного часу хакатон відбувався у форматі онлайн. Після першого туру відібрали найкращі сім команд-учасників:

  • MEVA (Національний університет «Львівська політехніка»);
  • VNTUDevs (Вінницький національний технічний університет);
  • 4 People (Національний університет «Чернігівська політехніка»);
  • Cyberbugs (Маріупольський державний університет (МДУ));
  • iXTF Team 2023 (Національний університет «Одеська політехніка»);
  • Unbroken will (Маріупольський державний університет);
  • Metro Band (Національний університет «Львівська політехніка»).

«Всі ці ідеї команди пропустили через своє серце, бо дуже хочуть повернутися до рідного міста», – зазначила Марія Мнацаканян, менторка команд ЗВО Маріуполя. 

Призовий фонд у розмірі $5 тис. CAD (близько 135 тис. грн) розподілений серед команд-переможців, але найвагомішим бонусом стане можливість отримати фінансування та підтримку для впровадження власних проєктів. 

Організаторами хакатону є провідне архітектурне бюро Канади WZMH Architects, науково-дослідницька лабораторія Sparkbird та UA ITHub за підтримки Посольства України в Канаді та Міністерства освіти та науки України. Наступний хакатон SHEBuilds UA Hackathon заплановано на 5 березня 2023 року для пошуку ідей відбудови України саме від жінок. 

Довідково

Rebuild Ukraine Hackathon – це перша з багатьох подій, яка протягом наступних кількох років буде спрямована на створення інноваційних рішень для відновлення України. Усі заходи потребуватимуть міждисциплінарних команд, що, на думку організаторів, є ключем до інновацій.

Нагадаємо, триває міжнародна освітня ініціатива Ukraine Global Faculty для українських студентів, аспірантів та викладачів.