A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

«Наука та бізнес»: зареєстровано майже 40 актуальних наукових розробок, зокрема із галузей національної безпеки, військових і технічних наук

Опубліковано 03 червня 2022 року о 17:25


Станом на сьогодні, 3 червня 2022 року, на онлайн-майданчику для комунікації та ефективної взаємодії представників бізнесу та наукової спільноти «Наука та бізнес» уже зареєстровано майже 40 актуальних наукових розробок.

«Вдячний українським науковцям, освітянам, а також підприємцям, що готові реалізувати власний потенціал і комерціалізувати результати наукового пошуку задля розвитку економіки країни. Зареєстровані на платформі пропозиції враховують реалії сьогодення, адже належать галузям національної безпеки, військових і технічних наук. Я переконаний вони будуть реалізовані та стануть важливими кроками до розбудови України після завершення війни», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Команда Харківського національного університету радіоелектроніки спільно з військово-медичним клінічним центром Північного регіону Медичних сил Збройних сил України готові надати дослідників, необхідну інфраструктуру, лабораторії, обладнання для впровадження інноваційної системи діагностики вогнепальних поранень за даними спіральної комп'ютерної томографії (КТ).

Інші пропозиції, які подані через платформу, мають на меті створення детектора вибухових та наркотичних речовин в неметалевих об’єктах та розробки біодизельного палива на основі жировмісних харчових відходів, що міститиме екологічно безпечні компоненти моторного палива для дизельних двигунів.

Також на платформі наявні на стадіях укладання договорів проєкти з реалізації досліджень та експертиз у сфері технічних, сільськогосподарських, економічних, медичних, педагогічних та інших наук.

Як працювати з платформою «Наука і бізнес», можна ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, на майданчику представлена актуальна ініціатива щодо розроблення курсів із соціального підприємництва для тимчасово переміщених осіб, учасників бойових дій та членів їхніх сімей.