A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

НАУ розвиває співпрацю щодо навчання студентів авіаційних спеціальностей у Республіці Казахстан

Опубліковано 28 квітня 2021 року о 09:45


З метою популяризації вищої освіти України, налагодження співпраці щодо навчання студентів авіаційних спеціальностей та підвищення кваліфікації авіаційних фахівців відбувся робочий візит делегації Національного авіаційного університету до Республіки Казахстан.

Учасниками делегації виступили ректор Національного авіаційного університету Максим Луцький, проректор з організаційно-правової та безпекової діяльності Сергій Юлдашев, директор Навчально-наукового інституту неперервної освіти Олексій Михальченко, декан факультету міжнародних відносин Юрій Волошин.

26 квітня 2021 року делегація НАУ провела зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Казахстані Петром Врублевським у його резиденції.

Під час зустрічі ректор НАУ Максим Луцький презентував досягнення та можливості університету та окреслив перспективні напрями співпраці з  Казахським державним юридичним університетом імені М.С. Нарікбаева та іншими закладами вищої освіти Казахстану.

Наступного дня відбулась зустріч делегації НАУ з віце-міністром освіти і науки Республіки Казахстан Мірасом Дауленовим.

Під час зустрічі обговорили питання розвитку вищої освіти двох країн. Окрему увагу було присвячено питанням міжуніверситетської співпраці, а також залученню казахських громадян для навчання в українських ЗВО та НАУ, зокрема.

Крім зустрічі з віце-міністром, відбулося знайомство з президентом АТ «Центр міжнародних програм» Айнур Карбозовою. Центр реалізовує стипендійну програму «Болашақ», метою якої є підготовка кадрів і фахівців для пріоритетних секторів економіки Казахстану. Програма передбачає як проходження академічного навчання (магістратура, докторантура), так і науково-виробничих стажувань у провідних компаніях та університетах світу.

До того ж йшлося про питання організації партнерства у сфері освіти спільними зусиллями.

У Казахському державному юридичному університеті  ім. М.С. Нарікбаєва було розглянуто основні напрями співпраці між університетами та їх структурними підрозділами:

  • проведення наукових досліджень і впровадження їх результатів;
  • розробка і реалізація програм академічної мобільності (навчання, викладання);
  • підвищення кваліфікації фахівців та викладачів;
  • забезпечення спільних дослідницьких робіт та підготовка здобувачів у межах роботи над кандидатськими та докторськими дисертаціями.

Також було розглянуто можливість реалізації програми подвійного диплома факультету міжнародних відносин НАУ з Вищою школою права та Вищою школою економіки КазДЮУ.

Нагадаємо, у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля створили макет нового електромобіля.