A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Напрацьовано низку ініціатив для реального забезпечення автономії закладів вищої освіти, – Сергій Шкарлет на розширеному засіданні керівників ЗВО

Опубліковано 29 січня 2021 року о 16:30


У четвер, 28 січня, відбулося розширене засідання керівників закладів Київського вузівського центру за участю Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. Йшлося про реформування вищої освіти, законодавче забезпечення освітнього процесу, досягнення за минулий рік та особливості дистанційного навчання студентів в умовах пандемії, спричиненої COVID-19.

Міністр виступив із доповіддю про результати роботи МОН у 2020 році в частині реформування вищої освіти та особливості організації роботи закладів вищої освіти в період карантину.

«Ми напрацювали багато ініціатив, спрямованих на реальне забезпечення автономії закладів вищої освіти. Зокрема, підготовлено або опрацьовуються проєкти нормативно-правових актів щодо фінансування, розподілу державного замовлення, визначення індикативної собівартості, надання університетам статусу національного, особливостей управління майном тощо. У нас є гарні результати у сфері цифровізації, впровадження STEM у вищій освіті», – зазначив Сергій Шкарлет.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, який теж долучився до заходу, поінформував про стан законодавчого забезпечення реформування вищої освіти та проєкти законів, що розглядаються або готуються до розгляду.

Із доповідями також виступили ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко, ректор Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана Дмитро Лук’яненко, ректор Київського національного торговельно-економічного Анатолій Мазаракі, директор Київського коледжу будівництва, архітектури та дизайну Валерій Булгаков та інші. За результатами обговорення доповідей учасники засідання ухвалили відповідні Рішення.

Головував на засіданні керівник Київського вузівського центру, ректор Київського національного університету будівництва і архітектури Петро Куліков. До заходу долучилися Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, Голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак, керівники закладів вищої освіти та інші.

Міністерство освіти і науки України опрацює пропозиції учасників засідання та поінформує освітянську спільноту про актуальні питання вищої освіти, механізми розвитку навчального процесу в умовах пандемії COVID-19.

Нагадаємо, МОН за підтримки Світового банку планує розпочати проєкт з удосконалення вищої освіти в Україні.