A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

НАДУ при Президентові України передана до сфери управління МОН – Указ Президента

Опубліковано 05 листопада 2020 року о 17:45


Національна академія державного управління при Президентові України та її регіональні інститути будуть передані до сфери управління Міністерства освіти і науки. Про це йдеться в Указі Президента України Володимира Зеленського № 487/2020 «Про впорядкування використання об'єктів державної власності, що перебувають в управлінні Державного управління справами».

Як зазначив очільник МОН Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналірішення ухвалене на підставі звернення Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Саме до нього і буде приєднана Академія. 

“Світовий досвід засвідчує, що високоякісна підготовка фахівців здійснюється в класичних дослідницьких багатопрофільних університетах, де поєднані навчання, дослідження, інновації та розвиток людського капіталу. Навчання та вдосконалення кваліфікацій фахівців у галузі публічного управління на базі Університету дасть можливість досягнути суттєвого поліпшення в кадровому забезпеченні органів  державної влади та місцевого самоврядування України”, - підкреслив Сергій Шкарлет.

Він звернув увагу на те, що науковий, науково-педагогічний, педагогічний, освітній потенціал НАДУ, її матеріально-технічна база будуть не лише збережені, а й примножені.

Зазначимо, всі здобувачі вищої освіти та інші особи, які навчаються у НАДУ, продовжать навчання. Вони отримають більші можливості  для опанування знань, оскільки КНУ імені Тараса Шевченка має майже 300 чинних угод із закордонними закладами вищої освіти, науковими установами та міжнародними організаціями, понад 10 програм спільного дипломування з європейськими університетами, у тому числі в галузі управління.

Професійний розвиток представників вищого корпусу державної служби та формування нової політики професійного розвитку фахівців у галузі публічного управління здійснюватиметься із урахуванням вітчизняних і міжнародних практик.