A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Надання долікарської допомоги, спортивні змагання та інтелектуальні конкурси - на Дніпропетровщині провели фінал гри “Сокіл” (“Джура”)

Опубліковано 16 липня 2019 року о 13:46

В Україні провели фінал дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”). Вона тривала 3-14 липня 2019 року на Дніпропетровщині. 

Учасники змагалися у дев’яти конкурсах: фізична,  саперна та стройова підготовка, метання гранати, стрільба, смуга перешкод, пластун, відун і таборування. Окрім цього, для них провели екскурсії на острів Хортиця, до  історичного музею ім. Д. Яворницького та музею “Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО”.

У межах змагань учасникам пропонували пройти тренінги з неформального лідерства, надання першої долікарської допомоги, поводження зі зброєю тощо.

Одночасно з таборуванням старшої вікової групи (15-17 років) проходив збір активістів “Джури” середньої вікової групи (11-14 років). Його учасниками стали 19 роїв з різних регіонів країни. Загалом під час фіналу у різних вправах змагалися 46 роїв.

Цього року вперше під час гри організатори поєднали роботу з двома віковими таборами. Як результат: молодші учасники потоваришували зі старшими, багато в чому наслідували їх.

За підсумками третього (Всеукраїнського) етапу гри “Джура” у старшій та середній віковій групі журі визначили переможців у низці конкурсів. Ознайомитися з переліком призерів можна за посиланням.

Нагадаємо, що українська команда здобула 4 медалі на Міжнародній олімпіаді з фізики.