A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Національну електронну науково-інноваційну систему «URIS» внесено до європейського каталогу дослідницьких інформаційних систем «DRIS»

Опубліковано 17 листопада 2022 року о 14:55


Уряд затвердив Положення про Національну електронну науково-інформаційну систему «URIS»

Національна електронна науково-інформаційна система «URIS» (Ukrainian Research Information System) створена з метою зберігання, аналізу, моніторингу та управління даними про наукову і науково-технічну діяльність працівників українських закладів освіти та наукових установ.

За ініціативою міжнародної некомерційної асоціації «ЕuroCRIS», яка об’єднує європейських фахівців та науково-дослідні інформаційні системи з управління дослідницькою інформацією, систему «URIS» було внесено до каталогу дослідницьких інформаційних систем «DRIS». Інформацію про електронну систему «URIS» у каталозі «DRIS» можна переглянути за посиланням.

«DRIS» є міжнародним каталогом систем управління науковою інформацією, головна мета якого – збір вичерпної інформації щодо впровадження систем «СRIS» (Current Research Information System) в європейському дослідницькому просторі. Станом на 2022 рік до каталогу «DRIS» внесено понад 1 тис. електронних систем з багатьох країн світу. 

Окрім того, фахівців ДНТБ України Сабіну Аугунас та Наталю Калюжну внесли до міжнародної робочої групи «Національні та регіональні дослідницькі портали», створеної за ініціативи ЕuroCRIS у співпраці із проєктом «RIS Synergy».

Нагадаємо, створено онлайн-курс «Професійна діяльність учителя в умовах цифрового освітнього середовища».